fredag 18 oktober 2013

En liten ängel

Medan jag är ute och stojar med mina tjejer i vinterns första snö, begravs en liten Agnes.
Såna kontraster.

Det har snart gått en månad sedan den där dagen, när drömmen om en nyföding var så nära för min bror och hans fru. Bebisen skulle ju bara födas. Hon var alldeles färdig, lik storasystern som ivrigt väntade.
I vardagsrummet stod vagnen och bilbarnstolen och väntade. I badrummet stod skötbordet med prydligt ihopvikta små handdukar. Hela huset längtade liksom.

Mamman och pappan hade länge sett fram emot att få träffa och rå om sin nya familjemedlem. En liten, men av allt man kunde döma, frisk liten bebis. Tyckte mamman strålade hela graviditeten. Hon var så förväntansfull. Vi, allihopa, var så glada för deras skull och såg framemot att få ta del av de där ljuvliga bebisgoset.

Men så blev det inte. Lilla Agnes blev istället en liten ängel, en liten och väldigt vacker liten ängel. Det är så himla sorgligt.

Det är så otroligt jobbigt att se, personer som står en nära, behöva gå igenom det här. Man vill kunna sudda bort deras sorg och smärta.. Men det går liksom inte.
Tänk att livet kan vara så grymt..

9 kommentarer:

  1. Lilla älskade Agnes. ♥ Idag känns det extra sorgligt.. /ami

    SvaraRadera
  2. Idag känns det verkligen extra sorgligt. Känns så dumt att vara så långt bort. Livet kan vara så orättvist ibland. Kram på er alla!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Även om man är nära så är det så känns det dumt. Man kan inget göra. Saknar dig by the way <3

      Radera
  3. Ja,Agnes var verkligen såå efterlängtad av oss alla från första stund! <3 vi såg så mycket fram emot att en liten underbar bebis skulle fylla upp vårt hem och dessa tråkiga och dystra höst/vinter månader. Men så blev det inte, och det är inte lätt att acceptera. Livet är inte alltid rättvist. Men på något sätt ska vi väl tillsammans ta oss ur det här också...vi har inga val, livet måste fortsätta.. <3

    SvaraRadera
  4. Tidigare kommentaren var från mig. :) / Jonna

    SvaraRadera
  5. Det är så sorgligt att man inte ens orkar föreställa sig. Det går ju inte även om man försöker. Önskar bara att jag kunde ta bort ens en del av smärtan... Kram!

    SvaraRadera