En sån trevlig förmiddag vi hade. Det är sånt här man ska göra under sina lediga dagar. Jag bjöd hem två av mina systrar på brunch. Mysigt och trevligt och så slapp vi tänka allt för mycket på snön som vräker ner där utanför. (Usch för vintern!) Det är förresten såna här dagar jag uppskattar kaminen som mest. Den är värd varenda krona och mmycket mer därtill.
Äldsta systern hade med sig sina två yngsta barn vilket ju mina töser tyckte om. De leker väldigt fint ihop. Den yngre syrran kom med magen i vädret.. Hon ska bli mamma vilken dag som helst. Beräknat datum på lördag och ja.. Vi längtar :)
Nåja, tillbaka till brunchen. Vi låter bilderna tala för sig. Och nej, jag hann liksom inte ta någon bild på hela dukningen, mina tjejer var för otåliga.. (As always!)
Kesoplättar är bland det godaste som finns som samtidigt liksom är ganska nyttigt. Brukar gå hem hos både stora och små. Mina 1,5-åringar älskar det.
Kesoplättar
2 ägg
3-5 dl keso
1, 5 msk fiberhusk
vaniiljpulver efter smak
Vispa eller mixa ingredienserna. Låt smeten stå och svälla i några minuter. Den blir väldigt tjock och kompakt. Stekes i medelvarm panna i smör eller kokosolja. Ganska länge. Jag gör alltid flera små plättor som jag liksom bara klickar på med en sked.
Idag serverades "klesopättorna" med hallon, blåbär, björnbär samt turkisk yougurt med vaniljpulver i.
Knaperstekt bacon med en god äggröra känns också ganska "brunchigt". Vad gott det var med bacon, minns inte när jag ätit det senast!
Äggröran gör jag av kokt ägg, lite majonäs, en klick turkisk yougurt, pytte lite sambal oelek och så svartpeppar efter smak.
Till det blev det bland annat fröknäcke. Jag älskar fröknäcke, särskilt med smaksatt ost till.
Fröknäcke (1 plåt)
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
½ dl hela linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
½ dl kokosfett utan smak
2 ½ kokande vatten
½ tsk havssalt
+ lite flingsalt att strö över
Jag lade även till en näve hackade valnötter
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Låt stå och svälla en stund och häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan.
Sänk temperaturen till 50 grader och låt stå och torka i ca 2 timmar. Knäcket ska vara hårt, inte segt.
Jag gör mina väldigt tunna genom att lägga ett bakplåtspapper på smeten på plåten och kavla på den.
Men hur gott såg det där inte ut?! Aaah, och mysigt. :D Långfrukost/brunch är väl kanske det härligaste som finns.
SvaraRaderaJa, vardagslyx på högsta nivå liksom!
RaderaAlltså jag kan då verkligen inget annat än att tacka så jääättemycket. Har garanterat Aldrig fått bättre brunch, slår verkligen alla hotellfrukostar osv. Du kan du! Har levt på dedär hela dagen, känt mig så bortskämd :)sällskapet uppskattar jag också till tusen! Jag bjuder gärna er på nåt nångång i min stora lägga. Om inte annat så förhoppningsvis VIETÄVÄ snart på lite bebisgos! :)
SvaraRaderaTack själv, för att du orkar ta dig hit och förgylla våra dagar. Jaa, snaaaart blir det bebisgos!
RaderaVad lyxigt! Du är duktig som orkar greja! Fast visst är det kul om man har tid?! :)
SvaraRaderaI själva verket behöver man inte ens fixa så mycket. Ja, det är jättekul! Det börjar väl bli dags för att laga middag ihop någon dag igen? :)
RaderaVad gott!! Jag är nyfiken på fröknäcket, får jag komma och provsmaka lite? Kram Heidi
SvaraRaderaKom o provsmaka ordentligt någon dag!
Radera