torsdag 21 februari 2013

Lycka är att..

Älskar dessa små  hjärtformade formar.
... Ha en syster syster som förgyller ens hemma-dagar. Igår lyxade vi till det, för ovanlighetens skull måste jag väl ändå säga, och åt lakritskladdkaka med hallon och turkisk yougurt. Himla gott! Här kommer receptet på denna lättlagade, supergoda low-carb kladdkaka.

Kladdkaka med lakritssmak
100 g smör
100 g minst 70 % choklad
2 ägg
0,25 dl sukrin
1 tsk vaniljpulver
2 msk lakritspulver

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme.
Vispa ihop ägg, vaniljgpulver och  sukrin,
Blanda i det smälta smöret och chokladen, häll i lakritspulvret och rör om försiktigt.

Häll smeten i en ugnsäker form och grädda i 5-6 minuter.

Godast är denna kladdkaka om det fått stå i kylskåpet i ett par timmar. (gärna över natten)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar